Grillezett csirkenyársak gyümölcsel
2008.07.22. 14:13
Csirkenyárs
Csirkemell gyümölcsökkel sülve, az ízek rendkívüli harmóniáját eredményezi. Egyszerű elkészíteni, érdemes kipróbálni mind a szabadban, mind a sütőben elkészítve.
Hozzávalók (4 személyre): 2 csirkemell kockákra vágva, 6 ek napraforgó olaj, 2 ek sűrített paradicsom, 1/2 tk rózsa fűszerpaprika, só, 2 gerezd fokhagyma passzírozva, 10 dkg füstölt bacon bőr nélkül, 1 banán, 1 kivi, 2 alma, 1 körte (a gyümölcsök szabadon variálhatóak, próbáljuk ki más összeállításban is)
Elkészítés:
1. Egy tálban kevejük össze az olajat, paradicsompürét, fokhagymát, fűszerpaprikát, sót. Tegyük bele a húst és jól forgassuk össze, hogy minden húsdarabot befedjen a marinád. Hagyjuk állni 2 órát (ha nincs annyi időnk kevesebb is elég).
2. Kapcsoljuk be a sütőt, ha bent sütjük (210 fok, grillező funkció, ha van). Mossuk, hámozzuk meg a gyümölcsöket, majd vágjuk őket kockára, vastag karikára.
3. Húzzunk nyársakra felváltva húst, bacont, gyümölcsöket.
4. Grillezzük a nyársakat 20 percig, néha megfordítva őket, míg szép színt nem kapnak.
|