Medvetalp
2007.04.16. 13:56
Hozzávalók:
20 dkg liszt 30 dkg cukor 6 dkg darált dió 3 tojás 18 dkg vaj 6 tojásfehérje (ez olyankor jó, ha sok fehérje maradt egy sütés, vagy fõzés után) 20 dkg vagdalt dió 5 dkg reszelt csokoládé lekvár
Elkészítés:
A lisztbõl, 6 dkg cukorból, a darált dióból, 1 tojásból és a vajból tésztát gyúrunk, ½ cm vastagra nyújtjuk, és megfelelõ nagyságú tepsibe megsütjük. Amikor készen van, egészen vékonyan megkenjük tetszés szerinti lekvárral.
Azután a 6 tojásfehérjét a durvára vagdalt dióval, a megmaradt cukorral és a csokoládéval gõz fölött addig fõzzük, amíg elég sûrû lesz ahhoz, hogy rákenhessük a tésztára. Langyos sütõben megszárítjuk, és kockára vágva kínáljuk.
|