Banános gyümölcskenyér
2007.04.16. 13:55
Hozzávalók:
12,5 dkg vaj vagy margarin 15 dkg porcukor 1 cs. vaníliás cukor 10 dkg liszt 5 dkg étkezési keményítõ ½ cs. sütõpor 4 tojás 2 ek. rum 2-3 banán aszalt gyümölcsök ízlés szerint
Elkészítés:
A banánt megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásokat egyenként dolgozzuk bele a tésztába.
Apránként hozzáadjuk a lisztet és a rumot, majd belekeverjük a banánt és az aszalt gyümölcsöket is.
Kivajazott õzgerinc formába töltjük és 180°C-ra elõmelegített sütõben kb. 45-50 percig sütjük.
Néhány percig hagyjuk a formában hûlni, majd rácsra borítjuk és megvárjuk, míg teljesen kihûl.
A tetejét porcukorral meghintve szeletekre vágva tálaljuk.
|