Őszibarackos tekercs
2007.04.15. 21:44
(Süti)
Hozzávalók:
4 tojás 15,5 dkg cukor 7,5 dkg liszt 5 dkg étkezési keményítő 2 ek cukor 50 dkg sovány túró 2,5 dl tejszín 1 cs vaníliás cukor 1 ek étkezési zselatin 1 db konzerv őszibarack
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A lisztet az étkezési keményítővel összekeverjük, átszitáljuk és lazán a tojásos masszához keverjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és a tésztát egyenletesen elterítjük rajta. 200°-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt világosra sütjük.
A tésztát kivesszük a sütőből és azonnal egy kb. 2 ek cukorral megszórt tiszta ruhára borítjuk. A sütőpapírt kissé megnedvesítjük és óvatosan lehúzzuk a tésztáról. A tésztát még forrón a ruha segítségével lazán feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
A túrót áttörjük és elkeverjük a kemény habbá vert tejszínnel és a vaníliás cukorral.
A zselatint a használati utasítás szerint elkészítjük, langyosra hűtjük. Hozzákeverjünk két evőkanálnyi túrós masszát, majd mikor jól összedolgoztuk hozzáadjuk a túrós krémhez és óvatosan átkeverjük. Így megelőzhetjük a csomók képződését. A túrókrémet hideg helyre tesszük.
Amint a tészta kihűlt kitekerjük és a túrókrémmel megkenjük úgy, hogy a szélétől néhány centi tészta üresen maradjon. Megszórjuk a jól lecsöpögtetett és kockára vágott őszibarackkal, majd óvatosan feltekerjük.
Tálalásig hűtőbe tesszük.
|