Medvetalp
2007.04.16. 13:56
Hozzvalk:
20 dkg liszt 30 dkg cukor 6 dkg darlt di 3 tojs 18 dkg vaj 6 tojsfehrje (ez olyankor j, ha sok fehrje maradt egy sts, vagy fõzs utn) 20 dkg vagdalt di 5 dkg reszelt csokold lekvr
Elkszts:
A lisztbõl, 6 dkg cukorbl, a darlt dibl, 1 tojsbl s a vajbl tsztt gyrunk, ½ cm vastagra nyjtjuk, s megfelelõ nagysg tepsibe megstjk. Amikor kszen van, egszen vkonyan megkenjk tetszs szerinti lekvrral.
Azutn a 6 tojsfehrjt a durvra vagdalt dival, a megmaradt cukorral s a csokoldval gõz fltt addig fõzzk, amg elg sûrû lesz ahhoz, hogy rkenhessk a tsztra. Langyos stõben megszrtjuk, s kockra vgva knljuk.
|