Bannos gymlcskenyr
2007.04.16. 13:55
Hozzvalk:
12,5 dkg vaj vagy margarin 15 dkg porcukor 1 cs. vanlis cukor 10 dkg liszt 5 dkg tkezsi kemnytõ ½ cs. stõpor 4 tojs 2 ek. rum 2-3 bann aszalt gymlcsk zls szerint
Elkszts:
A bannt megtiszttjuk s apr kockkra vgjuk.
A vajat a cukorral s a vanlis cukorral habosra keverjk. A tojsokat egyenknt dolgozzuk bele a tsztba.
Aprnknt hozzadjuk a lisztet s a rumot, majd belekeverjk a bannt s az aszalt gymlcsket is.
Kivajazott õzgerinc formba tltjk s 180C-ra elõmelegtett stõben kb. 45-50 percig stjk.
Nhny percig hagyjuk a formban hûlni, majd rcsra bortjuk s megvrjuk, mg teljesen kihûl.
A tetejt porcukorral meghintve szeletekre vgva tlaljuk.
|