szibarackos tekercs
2007.04.15. 21:44
(Sti)
Hozzvalk:
4 tojs 15,5 dkg cukor 7,5 dkg liszt 5 dkg tkezsi kemnyt 2 ek cukor 50 dkg sovny tr 2,5 dl tejszn 1 cs vanlis cukor 1 ek tkezsi zselatin 1 db konzerv szibarack
Elkszts:
A tojsokat a cukorral habosra keverjk. A lisztet az tkezsi kemnytvel sszekeverjk, tszitljuk s lazn a tojsos masszhoz keverjk. A tepsit kibleljk stpaprral s a tsztt egyenletesen eltertjk rajta. 200-ra elmelegtett stben kb. 10 perc alatt vilgosra stjk.
A tsztt kivesszk a stbl s azonnal egy kb. 2 ek cukorral megszrt tiszta ruhra bortjuk. A stpaprt kiss megnedvestjk s vatosan lehzzuk a tsztrl. A tsztt mg forrn a ruha segtsgvel lazn feltekerjk s gy hagyjuk kihlni.
A trt ttrjk s elkeverjk a kemny habb vert tejsznnel s a vanlis cukorral.
A zselatint a hasznlati utasts szerint elksztjk, langyosra htjk. Hozzkeverjnk kt evkanlnyi trs masszt, majd mikor jl sszedolgoztuk hozzadjuk a trs krmhez s vatosan tkeverjk. gy megelzhetjk a csomk kpzdst. A trkrmet hideg helyre tesszk.
Amint a tszta kihlt kitekerjk s a trkrmmel megkenjk gy, hogy a szltl nhny centi tszta resen maradjon. Megszrjuk a jl lecspgtetett s kockra vgott szibarackkal, majd vatosan feltekerjk.
Tlalsig htbe tesszk.
|